Ravut
🦞kräftor
5-8 täplärapua +11 cm / hlö, rapeaa paahtoleipää, voita ja
hienonnettua tilliä
5-8 flodkräftor +11 cm / person, Krispig
rostat bröd, smör och finhackad dill
VÄLIRUOKIA
🦞 MELLANRÄTTER
Maa-artisokkakeittoa, pikkelöityä punasipulia,
muikunmätiä ja 12 €
tryffelipaahdettuja pähkinöitä
Jordärtskockssoppa med picklad rödlök, löjrom och truffelrostadenötter
tai
Konjakilla maustettua kermaista jokirapukeittoa ja 14 €
juusto-jokirapubriossi
Krämig kräftsoppa med cognac samt brioche med ost och
kräftor
PÄÄRUOKIA🦞
HUVUDRÄTTER
Kantarelli-pinaattipiiras ja punaviinimarinoitua sekä paahdettua 37 €
Västerbotten juustoa ja yrttisalaattia
Kantarell- och spenatpaj med rödvinmarinerad
och rostad
Västerbottensost samt örtsallad
tai
”Savulohiruusu”, kantarellikastiketta ja pariisinperunaa 42 €
Rökt laxsros med kantarellsås och
parisarepotatis
tai
Vasikkawallenperg,
perunamuusia,
ruskistettua
voita, 39 €
puolukkaa
ja
herneitä
Kalv wallenbergare med
potatismos, brynt smör, lingon och ärtor
tai
Ylikypsää sorsaa, linnaperunaa, pikkelöityä luumua ja 49 € karhunvadelmakastiketta
Långkokt vildand med slottspotatis, picklad plommon och björnbärssås
JÄLKIRUOKIA🦞EFTERRÄTTER
Vadelma-murupiiras ja mustikkajäätelöä
Knäckig hallonpaj med blåbärsglass
tai
Omenasorbettia ja samppanjaa
Äppelsorbet med champagne
Yllä olevat hinnat sisältävät pää- ja jälkiruoan. Lisäksi veloitamme ravut päivän hintaan.
Priset inkluderar huvudrätt och dessert. Kräftorna debiteras separat enligt dagspris.
Viikko 34: +11 cm täläravunhinta 5 € kpl
rapumenun yhteydessä.
Vecka 34: kräftor över 11 cm, 5 € styck vid köp av kräftmeny.
JUOMAPAKETTI
🦞
DRYCKESPAKET
16 cl Saten
Millesimato Franciacorta Docg Romantica
4 cl snapsi snaps
2 x lasia premium viiniä tai olutta glas premium vin eller öl
kahvia tai teetä kaffe & Te
4 cl avec
50 € / hlö
Rapumenu tarjoillaan ennakkotilauksesta vähintään neljän henkilön pöytäseurueelle yhtenäisillä annosvalinnoilla. Ravut ja menu laskutetaan 3 arkipäivää ennen vahvistetun henkilömäärän mukaan.
Kräftmenyn
erbjuds vid förhandsbokning för sällskap om minst fyra personer, med gemensamt
menyval. Kräftor och meny faktureras enligt tre arbetsdagar
före servering bekräftat antal gaster.